30. 6. 2025   |   svátek má Šárka
 

Polévka z pražené krupice

Název Množství a jednotka
zeleninový vývar 1 l
máslo 2 lžíce
krupice 3 lžíce
květák 1/2 ks
vejce 1 ks

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle opražíme dorůžova krupici a zalijeme ji zeleninovým vývarem. Povaříme asi 5 minut, přidáme květák nebo kapustu a povaříme doměkka. Polévku můžeme vylepšit rozkvedlaným vajíčkem.


 


RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sterilovaná mrkev

Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Albánská polévka

Postup: Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...